Pallontallaajat.net
Valikko

Suunnitelmissa keväinen Kööpenhamina

Vihdoin on seuraava lentolippu taskussa. Yleensä pyrin varaamaan tulevan reissun hyvissä ajoin heti edellisen perään, ettei kauaa tarvitse oleskella ns. tyhjän päällä. Matkustamisessa kuitenkin itselle yksi tärkeä seikka on nimenomaan reissun odotus ja fiilistely.

Tanskassa on tullut aikaisemminkin vierailtua, mutta ensimmäinen reissu painottui Legolandiaan (vuosi oli -93) ja toisella kertaa kisareissun saattelemana tärkeimmäksi nähtävyydeksi valikoitui yllättäen jäähalli. Olenkin siis odottanut, että koska pääsen tutustumaan tuohon paljon kehuttuun Kööpenhaminaan.

Reissun fiilistelyn lomassa muistin yhtäkkiä, että ei siitä nyt niin kauan aikaa ole kun olen Tanskaa muistuttavissa maisemissa ajellut. Nimittäin edellisenä kesänä Kalifornian Highway ykköstä ajellessa päädyttiin paikkaan nimeltä Solvang. Solvang on aikoinaan tanskalaisten perustama kyläpahanen, jonka tarkoitus on tarjota Kalifornian auringon alle ripaus skandinaavista tunnelmaa.

Oli kyllä aika suloinen ja näin Amerikkaan sijoittuen ehkä jokseenkin eksoottinen kaupunki. Hieman tuntui kuin olisi hetkessä siirtynyt lähemmäs kotia. Polttava aurinko ja pannareiden koko paljasti kuitenkin todellisuuden ja palautti mielen takaisin jenkkilään.

Tavallaan Kööpenhaminan reissu tulee olemaan Solvangin vierailun kaltainen. Suunnitelmissa on kuljeskella ympäriinsä nauttien värikkäästä ympäristöstä ja tietysti keskittyä erilaisiin makunautintoihin. Polttava aurinko tuskin tuntuu iholla, mutta toivottavasti kevät pistää parastaan. Reissu, tule jo!

Ja hei, mielelläni otan teiltä lukijoilta vastaan hyviä vinkkejä ja kokemuksia.

Ps. kaikki tekstin kuvat ovat siis Kalifornian Solvangista, ei Kööpenhaminasta 🙂

Solvang, CA 9.8.2015

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

2 Kommentit

  • Vastaa miija 20.3.2017 12:54

    Hei! Juuri eilen kotiuduin Köpiksestä itse asiassa! Jos ette ole majoitusta vielä varannut, niin voin suositella ainakin Urban House-nimistä hostellia. Sijaitsee heti rautatieaseman vieressä ja oli todella siisti ja ihan uuden näköinen. Kahdenkymmenen minuutin junamatkan päässä keskustasta löytyy Dyrehaven, “peurapuisto”, jossa siis kulkee vapaana villipeuroja. 🙂 Oli tosi symppis paikka. Jos olette useamman päivän, niin Malmössäkin pääsee helposti poikkeamaan junalla, sinne kun on vain noin tunnin matka ja junaliput oli n. 12€/suunta. Itse Köpiksessä kannattaa käydä tietysti Nyhavnissa, jossa kauniita värikkäitä rakennuksia kanaalin varrella ja sieltä vierestä löytyy myös Papirøen-niminen streetfood market, joka kannattaa käydä tsekkaamassa. 🙂 Kansallismuseolta löytyy torni, josta pääsee ilmaiseksi tsekkaamaan näköaloja. Nää nyt tuli ainakin ekana mieleen. 🙂

    • Vastaa Villi lapsi 20.3.2017 18:14

      Oi ihanaa, kiitos mahtavista ja useista vinkeistä! Olinkin juuri katsonut yöpymistä tuolta Urban Housesta, mutta en vielä kerennyt varaamaan, täytyykin nyt heti varata 😉 Toi peurapuisto kuulostaa aivan ihanalta, täytyy ehdottomasti koittaa piipahtaa myös siellä. Reissun kesto on 3 päivää, toivottavasti ehtii nähdä mahdollisimman paljon. Ja myös noita Nyhavnin kauniita taloja täytyy päästä ihailemaan!! Ei meinaa malttaa odottaa 🙂

    Jätä vastaus