Pallontallaajat.net
Valikko

Pääsiäinen Inarissa

Pääsiäinen kestää vain hetken ja sitä suuremmalla syyllä näistä päivistä kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti. Itse lähdin arkea pakoon sukulaisten luo Lappiin, Inariin. Pääsiäisen aika Lapissa on yleensä ilmojen suhteen aika varma nakki ja sitä se oli tälläkin kertaa. Sopivan pienet pakkaset, aurinko ja kirkas lumi. Mitäpä sitä muutakaan Lapin lomalta tarvitsee odottaa.

Moottorikelkkakin lähti käyntiin ja päästiin perinteiselle kelkka-ajelulle. Pannukahvittelut eväiden kera tuolla hiljaisessa, valkoisessa maisemassa rauhoittaa kyllä levottomammankin sielun. Ei aikataulua. Ei kiirettä. Lähdetään, kun siltä tuntuu.

Inarinjärvellä järjestetään joka vuosi Porokuninkuusajot ja tällä kertaa ne ajoittuivat juuri pääsiäiseen. Itsellä viime kerrasta onkin aikaa. Paikalle oli saapunut yllättävän paljon porukkaa, sekä paikallisia että turisteja. Onneksi jäälle mahtuu ja jokainen saa töllöttää kisoja hyvältä paikalta. Porokisat ovat kyllä hauskaa katseltavaa. Hymynkare juoksi hienosti kisan alussa ja piti johtopaikkaa pitkään. Tulimus riensi kuitenkin ykköspaikalle ja kruunattiin vuoden 2018 porokuninkaaksi. Onnea Tulimus!

Pääsiäinen meni jälleen hieman liian vikkelään, mutta onneksi sai edes hetkeksi pysähtyä. Nyt jaksaa taas tuijottaa aikataulua ja odottaa kevään tuloa. Toivottavasti kaikilla oli onnistunut pääsiäinen!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Ulkosuomalainen 4.4.2018 11:13

  Upeaan aikaan olet Inarissa ollut ja kelithän paranee vielä lumiaktiiviteetteihin usein pitkälle toukokuulle.
  Porokisat ylipäätään varmaan tuntematon urheilulaji monille, hyvä yksi monista sekä toivottavasti kehittyvästä asioista porojen kanssa/ pohjoisessa.

 • Vastaa Villi lapsi 5.4.2018 22:02

  Juurikin näin 🙂

 • Vastaa Johannesko 11.4.2018 04:05

  On se lappi vain hienoa aluetta sinne pitää kyllä vielä keväthangille lähtä

  • Vastaa Julia - Villi lapsi 14.4.2018 11:34

   Näin on! Välillä meinaa unohtaa, miten hienoja paikkoja ihan täältä kotimaastakin löytyy. Ei sitä tarvitse aina lähteä kauas. Pohjoinen on kyllä suosikkini!

  Jätä vastaus