Pallontallaajat.net
Valikko

Kuusi vinkkiä Kapkaupungin valloitukseen

Ajattelin kirjoittaa suhteellisen ytimekkään postauksen perus matkavinkeistä kuvankauniiseen Kapkaupunkiin. Kapkaupunki on oiva valinta henkilölle, joka haluaa herätellä kaikkia aisteja eloon. Kyseisessä listassani on pääosin kaikille tuttuja kohteita/nähtävyyksiä, mutta kaupunki sisältää myös niin paljon muuta. Omaa reissua kuorrutti mm. jokapäiväiset makuelämykset ja ystävälliset ihmiset. Tunnelma oli koko ajan hyvin levollinen.

Vinkit eivät tule missään paremmuusjärjestyksessä (osaisinkohan edes laittaa?). I love the whole six pack! Suurimmasta osasta olen kirjoittanut jo laajemman postauksen ja pääset lukemaan ne (ja katsomaan enemmän kuvia) halutessasi vinkkien otsikoista.

1. Bo-Kaap

Voihan tuota värien loistoa. Bo-Kaapin värikkäiksi maalatut kivitalot sijaitsevat aivan Kapkaupungin keskustan tuntumassa. Bo-Kaap on ollut islaminuskoisten siirtolaisten asuinpaikka, nykyään alue on merkittävä osa kulttuurista alkuperää. Alue ei ole kovin suuri, joten aikaa ei paljolti ”tuhlaannu”.

2. Pöytävuori

Pöytävuori ylsi omalle listalleni helposti. Odotukset olivat kuitenkin hieman ristiriitaiset, sillä olin lukenut paljon eriäviä mielipiteitä. Itse pidin siitä kuitenkin kovasti, sillä maisemat olivat mitä upeimmat ja antoivat hyvän perspektiivin kaupungista kokonaisuudessaan. Me vietimme vuorella monta tuntia ja veikkaan, että juuri tämä teki siitä osittain unohtumattoman päivän. Saimme koluttua kaikki pöydän antimet ja löysimme myös sitä omaa rauhaa.

3. Cape Point

Cape Point sijaitsee Afrikan eteläisessä kärjessä ja on varmasti yksi suosituimmista päiväretkikohteista. Paikka sijaitsee n. 70km päässä Kapkaupungin keskustasta. Tunnetumman majakan luota kannattaa vielä kävellä pienemmän Point Diaz majakan luokse, sillä reitti on upea. Jos muuten olet autolla liikenteessä, aja etelään Chapman’s Peak Driven kautta, silmiä hivelevä tie.

4. Boulder’s Beachin pingviinit

Boulder’s Beach sijaitsee Simon’s Townissa ja kyseisen paikan voi hyvin yhdistää esimerkiksi Cape Point retkeen, varsinkin jos on vuokra-autolla liikenteessä. Tunnetko kasvoillasi hymyn, josta on vaikea irtautua? You’ve found your place!

5. Kirstenboschin puutarha

Ystäväni ehdotti minulle puutarhassa vierailemista ja kertoi, että he olivat viettäneet siellä jopa kolme tuntia. No…me vietimme kuusi. Nautiskelimme rauhassa maisemista ja kiersimme aikalailla kauttaaltaan koko alueen. Lisäksi söimme maittavan lounaan kera virkistävän kesäisen juoman (kannu meni helposti). Puutarhassa järjestetään myös mm. live-konsertteja, joten kannattaa tarkistaa paikan tapahtumakalenteri etukäteen.

6. Camps Bayn ranta

Kapkaupunki sisältää paljon mahdollisuuksia aktiviteetteihin ja erilaisia vierailtavia paikkoja…mutta myös rantaa, jolla vain olla. Me vietimme viimeisen päivämme ihanalla Camps Bayn rannalla, joka ilmeisesti kilpailee kauneudellaan koko maailman rantojen joukossa. Turistejahan tuolta rannalta löytyy, mikä hieman vähentää pisteitä näin omasta näkökulmasta, mutta onhan tuo upeiden vuorten koristama hiekkamaa upea näky. Vesi on muuten virkistävää, tuli testattua.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus