Pallontallaajat.net
Valikko

Reippailu Norjan Reinebringenillä

Jos minun pitäisi antaa vain yksi suositus Lofoottien vierailulle, olisi se tämä: vaella korkeuksiin! Reissulla tuli kavuttua kolmen eri huipun luokse ja jokainen niistä sai haukkomaan henkeä, eikä pelkästään fyysisen kunnon vuoksi. Kaikki kolme olivat upean erilaisia enkä edes yritä pistää niitä järjestykseen. Siispä luotan kronologiseen järjestykseen ja aloitan ensimmäisestä koetoksesta nimeltä Reinebringen.

Ennen kuin edes suunnittelee kiipeämistä, oikeastaan mille tahansa huipulle, kannattaa tarkastaa säätiedotukset. Reitillä ollessa tuli aika selväksi, että tuulisella ja märällä kelillä kipuaminen olisi ollut enemmän hengellä leikkimistä kuin jännittävää voimavarojen testaamista. Reitti Reinebringenille on paikoittain erittäin jyrkkä ja jalansijaa saa hieman haeskella. Meillä oli oikeastaan koko reissun ajan joku ihmeen aurinkojumala harteilla ja kelit salli mahdollisimman turvallisen nousun.

Suosittelen varaamaan aikaa kiipeämiseen ja pysähtelemään matkalla (meillä matka ylös kesti hieman vajaa 1,5h). Reitin varrellakin saa nautiskella ihanista maisemista eikä ole välttämätöntä yrittää ennätyksiä paikallisten tahdissa. Itsellä tämä ei nyt kuitenkaan ollut mikään pieni aamureippailu hämäävästä otsikosta huolimatta. Vuori ei sijoitu Lofoottien korkeimpien huippujen joukkoon, mutta kyllä tuo lähes 500m korkeuskin tuntui persiissä. Mahdollinen se kuitenkin on kaikille suhteellisen hyvän peruskunnon omaaville, joten ei pidä kuitenkaan aliarvioida itseään.

Viimeistään ylhäällä lihasväsymys ja tietoisuus sykkeestä unohtuu. Maisemat saivat melkein silmäkulmat kostumaan (saattoi olla myös vain hikeä). Tunne oli yhtä utopinen kuin elokuvissa, sillä viimeisen jyrkän kipuamisen aikana et näe muuta kuin kiviä ja hiekkaa ja yhtäkkiä silmien eteen avautuu suhteellisen avara näkymä.

Näissä maisemissa oli mukava hieman lounastaa eväitä ja antaa kehon ja mielen palautua. Ylhäällä tuli vietettyä reilusti aikaa, sillä mihinkäs sieltä nyt oli kiire yhtään mihinkään. Harvoin sitä saa nauttia tällaisista luonnon antimista.

Jonkin ajan päästä alkoi kuitenkin alamäki kutsua. Paluumatkalla tuli aika paljon vastaantulijoita ja oma ajankohta reissulle tuli todettua hyväksi. Mitä aikaisemmin lähtee kipuamaan, sen rauhallisimmissa olosuhteissa saa nautiskella.

Aamupäivän huippureissun jälkeen päätimme vielä kuljeskella pitkin Reinen, ah niin ihania tasaisia kujia. Reine on kaunis kylä Reinebringenin juurella. Oli kyllä aikamoisen ihanaa istuskella satamassa jäätelö hyppysissä ja tuijotella ylöspäin, kohti jo valloitettua vuoren huippua!

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus