Pallontallaajat.net
Valikko

Lofootit, kalastajakylien ytimessä

Vuosi 2018 on nipin napin takana päin ja reissukirjoitukseni ovat pahemman kerran myöhässä. ”Aika ei ole rajallista” totesin eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani. Siispä voin huoletta palata kesäreissuun, johon viimeisemmissä stooreissani jäin.

Ehdoton ykkössuosikkini Lofoottien reissulla olivat erinäiset vaellukset ja yhdestä kerkesin jo kirjoittamaankin. Reinebringenin valloituksen pääset lukemaan tästä. Oli kuitenkin hyvä pitää kevyempiä päiviä vaellusten välissä ja tutkia myös muita saarten antimia.

Lofootit ovat täynnä erilaisia pieniä ja idyllisiä kyliä, joita kannattaa jäädä tutkimaan. Kalastus on yksi saariryhmän tärkeimmistä elinkeinoista, joten luonnollisestikin tämä teema yhdistää monia kyliä. Välillä nokkaan ajautui kuivuneen ja kuolleen kalan haju, mutta ei niin paljon, että tämä olisi jotenkin haitannut. Toki elokuu ei ollut enää tuota varsinaista kuivatusaikaa eikä fisuja varsinkaan telineissä enää juurikaan roikkunut.

Nusfjord on yksi Norjan vanhimmista kalastajakylistä. Iästään huolimatta kylä on erittäin eloisan ja vireän tuntuinen paikka. Oli ihanaa tallustella kylän tarjoamassa kirkkaassa, luonnollisessa värimaailmassa. Toisaalta Nusfjordin syrjäinen sijainti loi mielikuviin myös mystistä ja arvoituksellista tunnelmaa.

Nusfjordin vanhat rakennukset ja menneiden aikojen tuntu luo kylästä eräänlaisen ulkoilmamuseon. Vanhoja tavaroita omistavat kyläkaupat, venevajat ja suloiset kahvilat sisältävät paljon ihania yksityiskohtia, joita jää melkein huomaamattaan ihailemaan.

Siispä pakkaa eväät mukaan, laita reppu selkään ja sukella satuun…eihän tällaisia paikkoja oikeasti ole olemassa? Satumaista uutta vuotta kaikille lukijaystäville 🙂

Edellinen viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus